DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI

TARİHİ YAPILARDA DEPREM RİSKLERİNİN YÖNETİMİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU

Türkiye İçin Hazırlanan Kılavuzun Sunumu

5-6 Ekim 2017 İstanbul

İstanbul Ticaret Üniversitesi - Haliç Yerleşkesi​

 

“Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi Uluslararası Sempozyumu: Türkiye İçin Hazırlanan Kılavuzun Sunumu" adlı organizasyon, Türkiye'nin “Tarihi Yapılar İçin Deprem Risklerinin Yönetimi Kılavuzu"'nun uluslararası bir etkinlikle konservasyon konusunda çalışan tüm çevrelere tanıtımını amaçlamaktadır. Aynı zamanda benzer çalışmalar yapmış ülkelerin konuya ilişkin deneyimlerini ve birikimlerini bilimsel ortamda paylaşmaları ve ileriye yönelik olası işbirliklerinin değerlendirilmesi amaçlamaktadır.

Organizasyon iki açıdan özel önem taşımaktadır;

1- Türkiye'de tarihi miras koruma ve risk yönetimi konusunda yasal mevzuatın ötesinde bilimsel ve bilinçli yaklaşım ihtiyacından doğan, örnekleri İngiltere, İtalya gibi diğer gelişmiş ülkelerde görülen “Kılavuz" çalışmasının ilk örneğinin sergilenmesi,

2- Türkiye'nin Avrupa ve Dünya'da sayılı ileri ülkesinde örnekleri görülebilecek bir uygulamaya kurumlarıyla ve profesyonelleri ile gönüllü geçiş yapan, kendi kendini motive eden çağdaş bir vizyon sergilemesi.

Organizasyona, başta proje bilimsel ortağı İtalya'dan uzmanlar olmak üzere Yunanistan, İran, Portekiz, Şili, Meksika gibi sismik riski yüksek ülkelerden bilim insanları tecrübelerini paylaşmak üzere davet edilmiştir.

 

Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi Uluslararası Sempozyumunda Türkiye İçin Hazırlanan Kılavuzun Sunumu, İtalyan Restorasyon ve Şehircilik Uzmanları Birliği Assorestauro ile bilimsel işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen Med-Art II Projesinin finali olarak gerçekleştirilmektedir. Med-Art II Projesi 18 Eylül 2015 tarihinde İtalya'nın tarihi yapılar için deprem risklerinin yönetimine ilişkin kılavuzunun tercümesiyle başlamıştır. Akabinde Türk bilim insanlarından oluşan bilim kurulu ve kurum temsilcilerinin katılımıyla yürütülen yoğun bir çalışma neticesinde 25 Ağustos 2017 tarihinde “Tarihi Yapılar İçin Deprem Risklerinin Yönetimi Kılavuzu" tamamlanmıştır. Sempozyum ile Türkiye için bir ilk olan bu önemli ve yenilikçi çalışmanın tanıtımı yapılacaktır.

 

Sempozyumda Türkiye ve davetli ülkelerden 31 sunum paylaşılacaktır. Türkiye'nin “Tarihi Yapılar İçin Deprem Risklerinin Yönetimi Kılavuzu" özel bir oturumda, kılavuz bilim kurulu üyeleri tarafından tüm davetlilere ve hedef kullanıcılara tanıtılacaktır.

 

 Konuşmacı ve katılımcıların online olarak kayıt işlemi yapması gerekmektedir.


YÃœKLENÄ°YOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »